Avelsston  
  Hem
Våra härliga avelsston...
har vuxit upp på gården och vi känner dem väl. Gemensamt för dem alla är att de har en bra och mycket taktren tölt och ett bra lynne. Alla är födda här, med undantag av Saedís som vi importerade från Island våren 2004.
Freyja från Kalvsvik född 1973
Gletta från Kalvsvik född 1978
Embla från Kalvsvik född 1994
Björk från Kalvsvik född 1998
Saedis frá Bakkakoti född 2003, importerad våren 2004.

Embla från Kalvsvik Björk från Kalvsvik

Gletta från Kalvsvik stkl II
Isabellblack. Fyrgångare med bra aktion och mycket taktren tölt, väl avskiljda gångarter  och med passanlag. Bra sväv i trav och ett helt fantastiskt lynne och härlig vilja.  Starka ben och hovar.
M: Leira frá Móeidarhvoll
F: Snaefaxi 663 frá Maelifell
 
Gletta från Kalvsvik
En mycket glad och positiv häst, alltid full av energi (och många glada oskyldiga upptåg). En otroligt trevlig ridhäst och fint avelssto som ger av sitt fina lynne till sina avkommor. Sitt sista föl fick hon 22 år gammal.
Gletta var en frisk, pigg och glad 24-åring då hon råkade ut för en tragisk olycka och hon finns inte mer. Vi saknar henne otroligt mycket...
Hon har hittills två stamboksförda  avkommor:
Leira från Kalvsvik stkl II
Embla från Kalvsvik stkl II
Båda dessa ston har visat sig ge mycket fina avkommor. Emblas avkommor finns presenterade här på hemsidan och Leiras finns presenterade på nya ägarens hemsida.
Björk från Kalvsvik lämnade vi på träning som femåring, så att hon också skulle komma in i stambok. Tyvärr blev hon mycket dåligt behandlad. Bl a hennes tänder blev skadade pga hårda händer och raspning som flisade sönder hennes kindtänder. Tyvärr kan vi inte visa henne för bedömning, pga följderna av denna hantering. Men det är en häst med mycket fina gångarter och fint lynne. Mycket vacker tölt, trav och galopp. Ovanpå det också en bra pass. Därför har vi valt att använda henne som avelssto, trots att hon inte har kommit in i stamboksklass. Hon har mycket fina anlag att föra vidare.